RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У РФ показують фейкові карти вторгнення в Україну: що потрібно знати

Невтомна рашистська пропаганда постійно створює нові фейки, пов'язані з вторгненням нацистської Росії на територію України. За даними фейкової мапи просування окупантів, вони вже нібито загарбали до половини площі нашої країни.

Центр протидії дезінформації при РНБО України розвінчує черговий міф від божевільних імперіалістів.

"На вигаданому малюнку кремлівські медіа позначили майже половину площі нашої країни як окуповану або заблоковану російськими вбивцями", - пишуть ЦПД.

Однак, то лише фантазії рашистів. Насправді ж, оперативна ситуація російського вторгнення станом на ранок 18 березня, відоповідно до інформації Міноборони України, наступна:

  • Українські військовослужбовці збили 2 літаки, 3 вертольоти, 3 БПЛА та 4 крилаті ракети ворога.
  • Протягом доби ЗСУ знищили російського генерал-лейтенанта Андрія Мордвічева та кілька колон техніки окупантів в Миколаївській та Сумській області, втрати ворога наразі уточнюються.
  • У Гомелі через цілодобове лікування поранених окупантів усі планові операції білоруських громадян або відмінено, або перенесено на невизначений термін.
  • Ворог продовжує нести непоправні втрати.

Раніше "Апостроф" писав про те, що в інформаційній війні РФ вдається до поширення небезпечних маніпуляцій, створюючи ілюзію плюралізму думок для примусу до “правильного рішення”.