RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Путін хоче відправити воювати в Україну підлітків із "Юнармії": документ

Керівництво Росії має намір відправити на війну в Україну неповнолітніх. Через нестачу "живої сили" укомплектують військово-патріотичний громадський рух "Юнармія".

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Свідченням цього є наказ "Про організацію залучення членів військово-патріотичного громадського руху "Юнармія" до проведення спецоперації на території України. Свій підпис під документом поставив міністр оборони РФ Сергій Шойгу.

Згідно з наказом, має бути здійснена підготовка звітності потенційного людського резерву 17-18 років для залучення до військових дій. Військове керівництво зобов'язали у найкоротші терміни надати пропозиції щодо цього. Контролювати виконання наказу має начальник головного військово-політичного управління Збройних сил Росії Геннадій Жидко.

У Розвідці України нагадують, що "Юнармія" - це російська дитячо-юнацька мілітарна організація при Міноборони РФ. В організацію набирають дітей з 8 років.

Подібні дії проводилися військовим керівництвом нацистської Німеччини у час Другої світової війни.

"З 1943 року учні старших класів в підрозділах "Гітлер’югенду" залучалися до служби в зенітно-артилерійських частинах. А з вересня 1944 по січень 1945 року на службу в гітлерівську армію було залучено 150 000 неповнолітніх дівчат", - йдеться у повідомленні.

Раніше "Апостроф" писав, що окупанти не хочуть воювати і знайшли крайнього у провалі десанту в Гостомелі.