RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Виплата допомоги з безробіття під час війни: як можна отримати гроші

В Україні воєнний стан не вплине на виплати допомоги з безробіття. Громадяни, які втратили роботу під час війни, можуть стати на біржу праці за допомогою застосунку “Дія”.

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України у Telegram.

Це передбачено урядовою постановою, яка визначає порядок реєстрації безробітних, нарахування та виплати допомоги з безробіття під час війни.

"Українці гарантовано отримають виплати по безробіттю. У областях, де центри зайнятості не можуть забезпечити фінансування допомоги, перерахування коштів буде здійснюватись АТ “Ощадбанк” на банківський рахунок заявника або шляхом переказу через міжнародну платіжну систему “MY TRANSFER", - йдеться у повідомленні.

Скласти заяву на отримання статусу безробітного, призначення допомоги чи припинення реєстрації можна за допомогою порталу чи застосунку “Дія”, електронних сервісів Держслужби зайнятості.

Оскільки на тлі війни відбулося масове переміщення людей на захід країни, центри зайнятості в тилу переведенні в режим посиленої роботи, щоб запропонувати прийнятні варіанти працевлаштування, яких потребує держава.

При цьому, згідно з постановою, забрати статус безробітного можуть у разі відмови від виконання суспільно-корисних робіт.

"Не працевлаштовані українці, які отримують державну допомогу, зобов’язані брати участь у таких роботах на вимогу військового командування або органів місцевого самоврядування", - зауважують у Мінсоцполітики.

Нагадаємо, що у Міністерстві соціальної політики України пояснили, як отримати пенсію в умовах війни.