RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

12 днів війни без міністра: у Росії "зник" глава міноборони

Із російського медіапростору зник очільник оборонного відомства країни Сергій Шойгу. Про нього нічого не чутно з 11 березня.

Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на низку інформагентств.

Відомо, що востаннє Шойгу бачили у публічному просторі 12 днів тому із 28, відколи почалась війна в Україні. Першим цим занепокоїлися журналісти.

Востаннє очільник російського Міноборони з'явився у ЗМІ 11 березня, говорилося, що він мав телефонну розмову з турецьким колегою Хулусі Акаром. Тоді ж оборонне відомство розповсюдило кадри, де Шойгу відвідав Центральний військовий клінічний госпіталь ім. Мандрика і вручив держнагороди військовим, які були поранені на території України.

18 березня теж згадали Шойгу, що був присутній на нараді членів Радбезу щодо ходу, як називають у Росії, "спецоперації в Україні". Проте фотодоказів його присутності не було.

Тоді ж на "Першому каналі" показали в сюжеті, як Шойгу вручає нагороди, хоч подія була тижневої давнини.

Примітно, що остання новина у профілі Шойгу на сайті Міноборони теж датована 11.03.2022 роком.

До цього часу Шойгу доволі часто з'являвся у ЗМІ.

У Telegram-каналі "Агентство" повідомляють, посилаючись на джерела, що в Шойгу проблеми зі здоров'ям. Мовляв, щось із серцем.

Проте офіційно на журналістські запити у Міноборони щодо "зникнення" Шойгу не відповідають.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що відомо про російського генерала Михайла Мізінцева, який наказав бомбити пологовий будинок у Маріуполі.