RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Російські нацисти борються з українськими книгами: знищують Бандеру, Мазепу та Петлюру

Війська Російської Федерації почали вилучати та знищувати на тимчасово-окупованих територіях України нашу історичну та художню літературу, яка не відповідає постулатам їхньої пропаганди.

Про це повідомила у Facebook ГУ розвідки МО України.

За попередніми даними, у бібліотеках тимчасово окупованих територій Луганської, Донецької, Чернігівської та Сумської областей окупанти почали вилучати та знищувати історичну та мистецьку українську літературу. З цією метою росіяни залучили підрозділи "військової поліції". Нині, крім репресивних, вони виконують і звані " ідеологічні функції " .

Найбільший "інтерес" у російських "поліцаїв" має література про історію українських Майданів, АТО/ООС, а також історія про українські визвольні війни. Зокрема, до "екстремістської" літератури відносять шкільні підручники історії України, наукову та популярну історичну літературу.

"Окупанти мають цілий перелік заборонених до згадки імен. Серед них: Мазепа, Петлюра, Бандера, Шухевич, Чорновіл. У містах Кремінна, Рубіжне (Луганська область), Городня (Чернігівська область) відомі випадки вилучення книги "Справа Василя Стуса" , - повідомлять у ГУР Міноборони України.

Знайдені книжки вилучають, знищать на місці або вивозять у невідомому напрямку.

Також на окупованих територіях України вводять рублеву зону та створюють окупаційні адміністрації.

Місцевому населенню дали доручення зібрати документи для оформлення пенсійного забезпечення.

Раніше ми також повідомляли про те, що окупанти викрали з України 400 тисяч мирних жителів.