RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Росія відзначилася фейком про "нацистів" у синагозі Умані та отримала відповідь від євреїв

Російські пропагандисти відзначилися черговою брехнею. 30 березня офіційний представник міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков на брифінгу заявив про те, що українська влада використала синагогу в Умані як пункт збору та переправки зброї та "нацистів". Євреї оперативно відреагували на новий фейк окупантів.

Повідомлення з'явилося на сторінці Об'єднаної єврейської громади України.

Там заявили про те, що всі синагоги та єврейські об'єкти в Україні використовуються виключно за призначенням для здійснення релігійної діяльності або допомоги членам єврейських громад та місцевому населенню.

"Навіть виходячи з фото, опублікованого з провокаційною метою, очевидно, що ворота синагоги зачинені і в ній ніхто не знаходиться", - заявили в громаді, прикріпивши знімок пропагандистів.


У Фонді імені Рабі Нахмана в Умані підтвердили, що зазначена синагога, яка є другою за розміром у країні, була закрита з Рош а-Шана (торік у вересні) і після того моменту не використовувалася.

Нагадаємо, раніше український президент Володимир Зеленський звернувся до всіх євреїв світу, заявивши, що мовчання породжує нацизм.