RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Можна обирати місто? Як українцям компенсуватимуть втрачене через війну житло

Українці, які втратили своє житло під час війни, яку Росія веде в Україні, зможуть отримати від держави інше. При цьому люди зможуть обирати, у якому регіоні України хотіли б жити.

Про це повідомила глава партії "Слуга народу" Олена Шуляк, уточнивши, що Верховна Рада України напрацювала законопроект щодо компенсації українцям за втрачене житло.

Можливість вибирати регіон проживання особливо актуальна для жителів найбільш постраждалих від агресії РФ міст, інфраструктура яких сильно пошкоджена.

"Це питання турбує велика кількість людей, тому що в багатьох містах повністю зруйновані будинки. Цим законопроектом ми передбачили також, що людина зможе вибирати місто, де хоче поселитися. Тобто якщо квартира була в Харкові, то власник зруйнованого житла зможе вибрати відповідну квартиру з такими ж характеристиками в іншому обласному центрі”, – пояснила Шуляк.

Як раніше писав "Апостроф", щоб отримати нову житлову площу, українці, будинки яких зруйновані або пошкоджені, обов'язково мають зареєструватися через додаток "Дія" - це дозволить державі почати працювати над ініціативою та прораховувати витрати на відновлення житла. Йдеться про сотні мільярдів гривень.