RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Позбавлення документів та відправлення до Росії: як депортують українців

В українців, яких депортують до Донецька з Маріуполя, Волновахи та інших міст, де йдуть бої, забирають документи. З Донецька людей вивозять до Росії, не питаючи про їхнє бажання.

Про це “Апострофу” розповіла місцева мешканка Ольга, яка вісім років мешкає в окупації.

“Так, у школах, спортзалах, профілакторіях зараз живуть біженці. Хоча краще називати речі своїми іменами – депортовані із Маріуполя, Волновахи. Я, звичайно, не знаю, з яких умов їх депортували, може, у них там було все зовсім погано, але факт, що у них у Донецьку тупо забирають документи. Виходити їм особливо не можна на межі місця поселення”, – сказала вона.

Також донеччанка розповіла, що чекає на вивезених до Донецька українців – не цікавлячись їхніми бажаннями, цих людей транспортують на територію Російської Федерації.

"А потім їх відправляють до Росії та особливо не запитують, хочуть або не хочуть. Але люди у закритих групах пишуть, що на шляху можна злиняти. Дуже багато людей говорили, що взагалі-то не хотіли їхати до Донецька, а хотіли до Запоріжжя, але вибір був або до Донецька, або взагалі нікуди. Мабуть, у Маріуполі було так страшно, що людям довелося виїхати хоча б до Донецька”, – додала Ольга.

Докладніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Росіяни нас як роздягали до трусів, так і роздягають - мешканка Донецька