RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Вивезли і морять голодом: що відомо про нацгвардійців, захоплених у полон рашистами

Російські окупанти утримують у полоні захоплених бійців Національної гвардії України, які займалися охороною периметра Чорнобильської зони відчуження.

Про це повідомило у Telegram державне підприємство "Енергоатом".

Військовослужбовці Національної гвардії України були захоплені в полон рашистами ще 24 лютого, подальша їхня доля була невідомою. За словами дружини одного з військових, окупанти перемістили частину полонених до білоруського Брагіна, а частину - до російського Смоленська.

Російські нацисти відмовляють полоненим українцям у медичній допомозі, не дають їм їжі та води. Це є грубим порушенням Женевської конвенції щодо правил поведінки з військовополоненими.

Раніше ми писали, що 31 березня, російські війська залишили Чорнобильську атомну електростанцію та її місто-супутник Славутич. Перед тим, як піти, окупанти повністю розграбували ЧАЕС та готель біля неї.

Також перебуваючи в Чорнобильській зоні, російські окупанти викопали окопи в "Рудому лісі", який прийняв на себе найбільшу радіацію після аварії у 1986 році.

Крім того, як ми раніше повідомляли, росіяни підписали акт про передачу "охорони" ЧАЕС.

"Апостроф" також повідомляв, що на проммайданчику Чорнобильської АЕС підняли український прапор. Його встановили під гімном України.