RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Джавелін, Джавеліна та Еней: які незвичайні імена, дали українці своїм дітям у 2022 році

Громадяни України при виборі імен для своїх новонароджених дітей стали використовувати найбільш незвичайні форми - деякі називають своїх дітей на честь американського протитанкового ракетного комплексу Javelin.

Про це повідомило у Facebook Міністерство юстиції України.

Українці при виборі імені для свого новонародженого сина чи доньки найчастіше враховують такі фактори: традиції сім'ї, модні віяння, національні, релігійні та навіть політичні погляди батьків. З огляду на агресивну війну, яку проти України розв'язала Росія, модними стають імена, пов'язані з боротьбою за нашу країну.

Так, у Вінницькій області та місті Київ новонароджені хлопчик та дівчинка отримали імена Ян Джевелін та Джавеліна відповідно.

Без прив'язки до теми війни, але при цьому не менш оригінальні імена, що рідко використовуються, для своїх малюків вибрали ще десятки молодих батьків по всій країні.

Ось список деяких із них:

Чоловічі

Одед, Велислав, Аскольд, Дорофей, Єреній, Левкіян, Сулейман, Кай, Яремій, Еней, Лемуель, Юсуф, Ахіл, Лучезар, Соломон, Михайло-Мир.

Жіночі

Добряна, Афіна, Акіліна, Дзвенислава, Февронія, Ругая, Айлін, Шашана, Лілу, Мілада, Роксолана, Астрід, Єустасія, Яснодара.

Нагадаємо, в умовах воєнного часу далеко не кожен має можливість відвідати лікаря – особливо це стосується людей із областей, де ведуться активні бойові дії. Саме тому був створений сервіс "Дитячий лікар на війні" , покликаний допомогти батькам у нелегкий час, якщо їхня дитина захворіла.