RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Потрібно сформувати повну картину: у Кабміні розповіли, як відновлюватимуть зруйновані міста

Кабінет міністрів України оголосив про початок відновлення населених пунктів, які були зруйновані в ході російської агресії та були звільнені від окупантів.

Про це під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За словами глави Кабміну, на сьогодні основне завдання влади - відновлення нормального життя на звільнених від російських загарбників територіях. До всіх звільнених населених пунктів має повернутися подача води, електроенергії, газу та тепла. Люди, які втратили свої будинки та майно внаслідок війни, мають отримати дах над головою.

"Необхідно сформувати повну картину всього того, що сьогодні підлягає відновленню, а що вже не підлягає. Ми затвердимо механізм такої оцінки. Також ми проводитимемо відновлювальні роботи там, де це можливо, будемо допомагати тим містам та селам, які пережили цей жах", – заявив Шмигаль.

Крім цього, Кабінет Міністрів України виділяє кошти на відновлення об'єктів критичної інфраструктури, які постраждали під час війни.

Як раніше писав "Апостроф", щоб отримати нову житлову площу, українці, будинки яких зруйновані або пошкоджені, обов'язково мають зареєструватися через додаток "Дія" - це дозволить державі почати працювати над ініціативою та прораховувати витрати на відновлення житла. Йдеться про сотні мільярдів гривень.