RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

Всі новини

Паніку відставити: мер Дніпра пояснив слова про "евакуацію" літніх людей, жінок та дітей

Мер Дніпра Борис Філатов стверджує, що його слова про "відправку літніх людей, жінок та дітей у безпечні місця" - неправильно зрозуміли. Мовляв, журналісти безправно назвали це евакуацією.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Міський голова наголосив, що йшлося не про оголошення евакуації, як про це написали багато ЗМІ. Він просто хотів, щоб ті люди, які приїздять у Дніпро з Донбасу, їхати далі на Захід, щоб не перевантажувати місто. І просто повторив фразу, яка постійно лунає в умовах ракетних обстрілів, що жінкам, дітям та літнім людям краще пересидіти у більш спокійних місцях.

"Мер Дніпра оголосив евакуацію". По-перше, жоден мер не має права оголошувати таке. Це виняткова прерогатива керівництва країни та військових адміністрацій. По-друге, уважно перегляньте сказане на брифінгу та у всіх моїх публічних виступах. По-третє, ми, як транзитний гуманітарний хаб, готові допомагати всім, хто приїхав до нас із Харківщини, Донбасу та Приазов'я, але я чесно звернувся до всіх біженців, що з таким напливом людей Дніпро може не впоратися... Паніку відставити", - наголосив Філатов.

Нагадаємо, що раніше мер Дніпра заявляв, що ситуація на Донбасі поступово "розжарюється" і квітень обіцяє бути "гарячим", тому рекомендував людям поїхати у безпечніші місця.