RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Як в Україні підтримуватимуть жителів звільнених міст та сіл

Українська влада запровадить для населення звільнених територій такі ж програми підтримки, як і для внутрішньо переміщених осіб.

Про це заявив прем'єр Денис Шмигаль, повідомляє видання "На пенсії".

Він розповів, що в деокуповані регіони направляють продукти, ліки та інші товари першої необхідності. Там уже безкоштовно роздано тисячі продуктових наборів.

"Ми закупили продуктових наборів на 4,7 млрд грн, і тисячі з них уже безкоштовно роздано нашим людям у прифронтових та звільнених містах", - додав він.

Ще один напрям роботи на звільнених територіях – їхнє поступове відновлення. Кабмін дав "Укрзалізниці" повноваження за рахунок держбюджету замовляти будматеріали для екстреного відновлення житла: вікна, двері, бруси, дошки тощо.

Також ведуться переговори з українськими виробниками та американськими партнерами для тимчасової установки на звільнених територіях модульних будинків.

Вже почалися роботи з відновлення критичної енергетичної інфраструктури – подачі електроенергії, води та газу, розповів прем'єр.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські військові звільнили від окупантів чотири області на півночі країни – Житомирську, Київську, Чернігівську та Сумську.