RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Ракетний удар по Краматорську: як брехала російська пропаганда

Країна-терорист Росія намагається зробити винною в обстрілі вокзала в Краматорську Україну. Кремлівська пропаганда заздалегідь підготувала інформацію нібито про знищення "скупчень ЗСУ" на Донеччині.

Про це повідомляють у ЦПД при РНБО України.

Ще до появи інформації про ракетний удар по Краматорську російські пропагандистські ЗМІ писали, що нібито Росія "вдало працює по скупченню ЗСУ" у Донецькій області.

Окрім того, у ніч з 7 на 8 квітня в телеграм-каналах ОРДЛО застерігали мешканців Краматорська, що не варто евакуюватись залізницею. Разом з цим там писали про знищення "бойовиків ЗСУ" російськими окупантами, але пізніше ці повідомлення видалили.

Вже о 10:00 8 квітня міністр оборони РФ повідомив про те, що російські окупаційні війська знищили озброєння та техніку ЗСУ на залізничних станціях Донбасу - це понад 10 станцій на відстані 15-20 км одна від одної та, зокрема, від Краматорська.

Росія свідомо використала ракетні комплекси "Точка-У" для провокацій на Луганщині та Донеччині, оскільки такі ж є на озброєнні Збройних Сил України.

"Попри заяви кремля, що рф не використовує даний вид озброєння, у лютому під час спільних навчань рф та Білорусі військові тренувались саме на комплексах "Точка-У", - зауважили у Центрі протидії дезінформації.

Раніше ми писали про жертв та постраждалих від ворожого ракетного удару по Краматорську. Окупанти вдарили саме тоді, коли на вокзалі знаходилось близько 4 тисяч людей, сотні з яких наразі з серйозними травмуваннями, а більше 30 осіб загинуло.