RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Авіаудари по мирним українцям та загроза нових диверсій: зведення Генштабу ЗСУ на вечір 9 квітня

Триває 45-та доба повномасшабної війни країни-терориста Росії проти суверенної та незалежної України, під час якої російська окупаційна армія не досягла жодної з оперативних цілей та продовжує нести великі втрати.

Читайте також: Ранковий обстріл Одеської області та оборона Донбасу: онлайн подій війни 9 квітня

Інформацію щодо російського вторгнення станом на 18:00 9 квітня повідомляють у Генштабі ЗСУ.

Ворог продовжує готуватись до активізації наступальних дій на сході України для встановлення повного контролю над територіями Донецької та Луганської областей. Зараз основні зусилля російського окупаційного війська зосереджені на захопленні Маріуполя та наступі в районі міста Ізюм.

Також залишається висока ймовірність залучення Росією диверсійно-розвідувальних груп для здійснення диверсій на об’єктах транспортної інфраструктури та продовжуються ракетні удари по цивільних об'єктах на всій території України.

Слобожанський напрямок

Окупанти частково блокують Харків. Для того, щоб приховати пересування своїх підрозділів територією Харківщини, вони здійснюють радіоелектронне придушення мереж стільникового зв’язку. Окрім цього, з метою нарощування угруповання військ з Бєлгородської області у район Шевченкового Харківської області переміщено до двох батальйонних тактичних груп ворога.

Донецький напрямок

На Донецькому напрямку російське окупаційне військо продовжує штурмові дії, зосереджуючись на на взятті під контроль населених пунктів Рубіжне, Попасна та Новобахмутівка. Також росіяни продовжують завдавати авіаційних ударів по населених пунктах Вугледар і Новоселівка Друга й намагаються відновити наступ в районах Новотошківського, Степного і Мар’їнки.

Південнобузький напрямок

Російські загарбники намагаються утримати позиції та рубежі на адміністративному кордоні Херсонської області.

Волинський, Поліський та Сіверський напрямки

На цих напрямках не зафіксовано суттєвих змін у складі та положенні військ противника

"Українські захисники та захисниці тримають оборону і поступово відтісняють ворожі війська на окремих напрямках", - написали в Генштабі ЗСУ.

Раніше "Апостроф" повідомляв про втрати ворога станом на ранок 9 квітня. Українські Збройні Сили знищили близько 19 100 тисяч російських окупантів з початку повномасштабної війни.