RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

На Україну чекає велика битва з окупантами: у Зеленського сказали, куди можуть вдарити рашисти

У найближчий час на сході України відбудеться велике зіткнення українських Збройних Сил із російською окупаційною армією, унаслідок чого очікуються значні руйнування в регіоні.

Читайте також: Спроба повного захоплення Маріуполя та удари по Дніпру: онлайн подій війни 10 квітня

Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі "Популярної політики".

Він стверджує, що битва на Донбасі неминуча, оскільки країна-терорист Росія концентрує там усі боєздатні частини та підвозить туди максимальну кількість ресурсів. Будуть використовуваться масовані ракетні й авіаудари, що призведе до руйнувань населених пунктів, зокрема під удар може потрапити Краматорськ. Також буде спроба повністю зачистити Маріуполь.

"Вони спробують зачистити Маріуполь до кінця, тобто стерти місто з лиця землі. Ми все це розуміємо, там буде основна битва. Президент називає цю битву за аналогією зі Сталінградською. Все, що стосується територіальної цілісності України, — наші позиції незмінні. Всі території, навіть ті, які рф де-факто забрала собі, ми вважаємо суверенними територіями України", - наголосив Подоляк.

Водночас радник глави ОП зазначив, що всі територіальні питання повинні вирішуватися на рівні президента.

Раніше Михайло Подоляк розповів, що зустріч президентів України та Росії найбільш імовірно відбудеться після зіткнення на Донбасі, під час якого країна-агресор спробує отримати хоча б якусь ситуативну перемогу. Однак цього не станеться, і тому саме Україна матиме більш суттєву переговорну позицію.