RU  UA

Новий фронт? Експерт оцінив загрозу наступу з Придністров’я

Усі розмови про ймовірний наступ на Україну з території Придністров'я є некомпетентними. Існуючі там батальйони взагалі не мають важкого озброєння, а шансів поповнити сили на окупованій території Молдови у росії просто немає.

Про це заявив військовий експерт Михайло Жирохов у спецефірі на Апостроф TV.

"По-перше, треба розуміти, що нині на території так званої "Придністровської Молдавської соціалістичної республіки" є тільки два батальйони, які укомплектовані місцевими мешканцями і не мають важкого озброєння у вигляді танків або артилерії. По-друге, перекинути в регіон якісь сили росіяни просто не можуть, у них немає такої змоги", - пояснив експерт.

Наразі є два шляхи поповнення сил у Придністров'ї - через територію Румунії чи Молдови або через територію України. Жоден з цих варіантів не є реальним.

"Придністров'я є анклавом і перекинути сили можливо через або територію Румунії чи Молдови - зрозуміло, що це нереально -, або через територію України. Але ні Миколаїв, ні Одеса ними не контролюється. І взагалі, я думаю, шансів взяти їх дуже й дуже мало. Тому перекидання сил, наприклад, літаками на аеродроми Придністров'я - там є аеродром Тірасполь, наприклад - просто нереально. У нас в районі і Миколаєва, і Одеси є угруповання ППО, яке просто не дасть це здійснити. Тому ці розмови про те, що можливий наступ із Придністров'я, я особисто вважаю, скажімо так, не дуже компетентними", - додав Жирохов.