RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Україну влітку чекають погодні "гойдалки": прогноз на кожен місяць

Літо в Україні прогнозується із погодними перепадами, оскільки температура різко буде то падати, то підніматися, викликаючи грози й шквальні вітри. Однак загалом температура становитиме вище норми.

Про прогноз погоди на літо пише "Сьогодні" з посиланням на книгу народного синоптика Леоніда Горбаня "Погода до 2030 року".

Червень

Місяць видасться теплим, але із різкими змінами погоди: то ясна й спекотна, то дощова з грозами. Наприкінці червня очікується спека.

Липень

На початку місяця спека трішки спаде і йтимуть короткочасні дощі. Проте вже в середині липня спекотна погода повернеться, а також після коротких дощів на початку третьої декади знову потеплішає.

Серпень

Останній місяць літа буде спекотним та майже без опадів, тому настане сильна посуха. Невеликі дощі ймовірні в середині та наприкінці серпня.

Прогнозується, що середня температура липня та серпня становитиме 23-24 градуси тепла - будуть і дуже спекотні дні, і свіжа погода.

"Останні тенденції такі, що температура влітку триматиметься вище за норму. Причому якщо раніше спекотна погода була характерною для липня - серпня, то наразі температурні рекорди перемістилися на червень. З добрих новин - великої посухи не передбачається, очікуємо більше, ніж раніше, дощів", - переконана кліматологиня Світлана Бойченко.

За словами експертки, засмагати можна буде вже в червні. Водночас не радить одразу купатися в Чорному морі, оскільки через прохолодну весну вода прогріється до комфортних температур лише в кінці червня чи на початку липня. А от на узбережжі Азовського моря пляжний сезон прогнозують на середину першого місяця літа.

Раніше "Апостроф" повідомляв про детальний прогноз погоди на найближчі 10 днів.