RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Замість моря – земля в депресивних районах РФ: депортованим українцям зробили дику пропозицію, фото

У соцмережах з'явилося фото агітаційного листка з описом принад, що очікують депортованих маріупольців на російському Далекому Сході - одному з найдепресивніших регіонів РФ, який протягом багатьох років не можуть заселити росіянами.

Відповідне фото опублікувала Маріупольська міська рада.

"Ось такі листівки отримують депортовані маріупольці. Наших людей вивозять у найдепресивніші регіони Росії”, – йдеться у повідомленні.

В агітці обіцяють прискорене отримання російського громадянства, пільгову іпотеку, підйомні та "далекосхідний гектар", який чомусь не спокушає російських громадян.

Тим часом видання The Independent повідомляє, що президент РФ Володимир Путін підписав указ про переселення понад 95 тисяч українців з Донецької та Луганської областей у Сибір та Заполяр'я, на Далекий Схід та Північний Кавказ.

Автор статті, посилаючись на офіційні документи, пише, що 11 тисяч українців розподілили в Сибір, 7 тисяч - на Далекий Схід і 7 тисяч відправили на Північний Кавказ.

Маріупольців, яких насильно вивезли до Росії та непідконтрольних Україні районів Донбасу, змусили підписати документи про те, що місто обстрілювали ЗСУ, і попередили, що при поверненні до рідного міста їх переслідуватимуть.

Раніше країна-терорист Росія викрала понад 121 тисячу українських дітей і примусово депортує їх у Володимирську, Омську, Челябінську області РФ та на Сахалін. У зв'язку із цим Путін ініціює внесення змін до законодавства для організації прискореної процедури усиновлення дітей із Донбасу.