RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Російські окупанти викрали в Україні 120 тисяч дітей: куди їх відправляють

Країна-терорист Росія викрала понад 121 тисячу українських дітей та примусово депортує їх до Володимирської, Омської, Челябінської областей РФ та Сахаліну. У зв'язку з цим Путін ініціює внесення змін до законодавства для організації прискореної процедури усиновлення дітей з Донбасу.

"Апостроф" дізнавався подробиці чергового жорстоко порушення прав людини Росією.

Частину дітей окупанти вивезли з Маріуполя в Донецьк, а потім в напрямку Таганрога. Це і діти-сироти, і ті, які мають батьків. Зважаючи на це, росіяни готують зміни до законодавства, щоб спростити процес усиновлення, тобто вони хочуть віддавати маленьких українців без "зайвих" перевірок та законних норм з метою приховати місце й деталі перебування насильно депортованих дітей.

Окрім цього, Держдума Росії вже опрацьовує зміни до законодавства, після яких заміна родини для дитини буде неможливою.

Рашистські ЗМІ та високопосадовці рапортують про понад 615 тисяч осіб, 117 тисяч з них – діти, яких примусово вивозять до Володимирської, Омської, Челябінської областей та Сахаліну.

Окупанти стверджують, що насильницько депортовані діти є сиротами, однак всіх дітей-сиріт разом з дитячими будинками Україна евакуювала з Маріуполя централізовано ще 24-25 лютого.

Такі дії країни-агресора РФ є грубим порушенням статті 7 Конвенції ООН про права дитини та порушенням статті 49 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, якою забороняється здійснювати примусове індивідуальне чи масове переселення або депортацію. Окрім цього, статтею 21 Конвенції ООН про права дитини передбачено, що усиновлення в іншій країні може розглядатися лише як альтернативний спосіб догляду за дитиною, якщо дитина не може бути передана на виховання або в сім'ю, яка могла б забезпечити її виховання або усиновлення в країні походження.

З огляду на ці незаконні дії Росії, Уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова провела зустріч з Верховним комісаром ООН з прав людини Мішель Бачелет, на якій розповіла про всі порушення основоположного права на життя громадян України військами окупанта, зокрема й про насильницьку депортацію дітей з тимчасово зайнятих територій України.

Денісова закликала Комітет ООН з прав дітей, Комітет ООН з прав людини, Глобальний Альянс національних інституцій з прав людини (GANHRI) втрутитись в ситуацію з метою недопущення незаконного переміщення з території України дітей-громадян України та їх подальше протиправне усиновлення на території агресора.

Це повторення сценарію 2014 року, коли російські окупанти примусово вивозили дітей з Криму так званим "потягом надії" для їхнього всиновлення на території РФ. За це незаконне викрадення дітей з АРК Росію виключили із Європейської мережі омбудсменів з прав дитини (ENOC).

Раніше "Апостроф" писав, навіщо кремлівські окупанти насильно вивозять українців до РФ. Тисячі наших громадян проходять через фільтраційні табори до ОРДЛО.