RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Частина 36-ї бригади морської піхоти потрапила в полон у Маріуполі: деталі від Арестовича

У Маріуполі частина 36 бригади морської піхоти потрапила в полон російських окупантів під час спроби прориву. Інші - вийшли з оточення ворога.

Про це сказав радник голови Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю Марку Фейгіну.

Він повідомив, що в Маріуполі одна частина бригади морських піхотинців пішла на з'єднання з бійцями полку "Азов", а інша - на прорив до іншого місця. Ці частини були роз'єднані між собою, ухвалювали рішення виходячи із ситуації.

"І ось та, що пішла... в іншому напрямку – потрапила під артилерійський та авіаційний удар, втратила багато людей, і під час бою потрапила в полон" , - розповів Арестович.

Він уточнив, що кількість військових, що потрапили в полон, далеко не відповідає даним від Міноборони РФ щодо нібито більше тисячі бійців з 36-ї бригади.

"Не тисяча, набагато менша, вся ця тисяча людей - це повна брехня, у кілька разів перебільшена. Але потрапили" , - сказав радник керівника ОПУ.

Також Арестович розповів, що до Маріуполя змогли потрапити додаткові сили, і зараз резерв збільшено.

"Район оборони посилили, і можливості з оборони посилили. А це означає, що 36-а бригада і ті, хто прорвався, отримали другий шанс, "Азов" отримав дуже серйозне підкріплення. Загалом оборона Маріуполя зміцніла" , - зазначив він.

Раніше влада Маріуполя підтвердила інформацію про хімічну атаку на місто , здійснену російськими окупаційними військами.