RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Не святкувати Великдень із Москвою: у ПЦУ відповіли на пропозицію

У Православній церкві України розповіли про те, як відзначатиметься Великдень у поточному році і чи можливо відсвяткувати це свято окремо від Москви.

Про це у Facebook повідомив архієпископ Чернігівський та Ніжинський УПЦ Євстратій (у світі - Іван Зоря).

Він зазначив, що Вселенський Патріархат і всі без винятку Помісні Православні Церкви святкують Великдень та всі пов'язані з ним свята (Вербна неділя, Вознесіння, Трійця) – за єдиним православним календарем. Отже, Православна церква України не розриватиме великодню календарну традицію, що поєднує православний світ.

"Якщо стурбованим цим питанням так буде легше сприйняти, то це не ми святкуємо з Москвою, а вона - з нами. Я розумію, що все московське викликає відразу, але не слід при цьому втрачати здоровий глузд. І перш ніж виступати з ініціативами - хоча би трохи поцікавитись, як усе є насправді", - заявив Євстратій.

Для того, щоб не святкувати Великдень з Москвою, варто перестати ходити на свята у приході Московського патріархату, жертвувати потреби прихожанам МП, політично підтримувати прихильників МП.

Раніше ми повідомляли, що у країни прикордонники затримали в районі Харкова шпигунів, які видавали себе за православних священиків.