RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

6 жовтня

Всі новини

Бої за Маріуполь: військовий експерт пояснив важливість утримання міста ЗСУ

Українські та іноземні ЗМІ прогнозують майбутню Битву за Донбас, до якої активно готується Росія. На сьогоднішній день наводяться найрізноманітніші докази – від супутникових знімків російських військових у Білгородській області до відео військових колон у Ростовській області.

Проте реальність може бути зовсім інший і російський Генштаб здатний розробити та провести військову операцію в іншому операційному напрямку. Про те, чому для України важливо утримати контроль за Маріуполем, розповів військовий експерт Михайло Жирохов.

Росіян та їхніх аватарів доволі серйозно сковує Маріуполь. За найскромнішими підрахунками туди стягнуто близько 10 тисяч людей – від мобілізованих насильно чоловіків Донецької області, до озброєних формувань "кадировців", десятки танків та майже половина російської авіації з тієї, що задіяна у війні з Україною.

Наприклад, на Маріуполь росіяни здійснюють 100-120 бойових вильотів на день, при тому, що у найважчі дні битви за Київ цей показник рідко перевищував 300 вильотів (на всіх операційних напрямках). Водночас у боях за місто практично не відзначились російські кадрові військові, які наразі забезпечують лише вогневе прикриття воюючого угруповання та спеціальні операції, що проводяться силами спецназу.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Битва за Донбас: чого чекати від наступу армії Путіна.