RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

​Не хочуть бути гарматним м’ясом окупантів: в ОРДЛО зірвалася примусова мобілізація

План з мобілізації 26 000 "резервістів” з території ОРДЛО до сухопутних військ РФ фактично зірвано. Чоловіки призивного віку (18-65 років) всіляко уникають призову, не бажаючи ставати "гарматним м’ясом" в армії окупанта.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

За рахунок мобілізованих з Донбасу мали укомплектувати 17 стрілецьких полків у складі загальновійськових армій Південного та Західного ВО РФ. Це завдання не виконане.

З особовим складом, який все ж вдалося залучити, не проводяться будь-які вишколи чи інструктажі. Також їх забезпечують непридатною для використання амуніцією та зброєю.

Представники армії РФ обіцяють залучати “новобранців” до завдань забезпечення контролю над окупованими територіями, охорони доріг та військових об’єктів, покращення оборонних позицій. Однак мобілізовані з ОРДЛО складають найближчий резерв для поповнення втрат підрозділів, які беруть безпосередню участь у бойових діях проти України. Також саме їх, як найменш цінний “ресурс” використовують для проведення “розвідки боєм” для виявлення позицій українських захисників, повідомляє ГУР МОУ.

Раніше "Апостроф" писав, що російським військовим видають бронежилети, непридатні до використання – у них тканина згнила, а метал проіржавів.