RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

28 травня

Всі новини

Не гроші, а спеціальні ваучери: українським переселенцям запроваджують нову допомогу

Червоний Хрест України видає продуктові ваучери для того, щоб підтримати сім'ї, що були вимушені евакуюватися зі своїх міст через російське вторгнення. Ваучер - це еквівалент 2 200 грн, які можна витратити в мережі супермаркетів "Сільпо".

Про це повідомляється на офіційному сайті Червоного Хреста.

"Для підтримки родин, що були вимушені евакуюватися зі своїх міст, Червоний Хрест України видає продуктові ваучери. Це дає можливість родинам самостійно обирати товари відповідно до особистих потреб", - наголосила керівниця Департаменту першої допомоги Товариства Червоного Хреста України Надія Ямненко на брифінгу.

За її словами, у першу чергу видають ваучери вразливим категоріям населення, які стали внутрішньо переміщеними особами. Мова йде про пенсіонерів, людей з інвалідністю, багатодітні сім'ї, а також родинам з дітьми до 12 років.

Ваучерна програма вже діє у Дніпрі, Запоріжжі, Полтаві, Черкасах, Житомирі та Кропивницьку. На даний момент вже закуплено 27 тисяч комплектів ваучерної допомоги для українських ВПЛ. З цих коштів, 20 тисяч - від Німецького Червоного Хреста.

Нагадаємо, 30 березня у Маріуполі військами РФ було скоєно злочин проти Міжнародного комітету Червоного хреста. Окупанти здійснили цілеспрямований авіаційний та артилерійський обстріл будівлі, яка відзначена червоним хрестом на білому тлі.