RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Арестович: російському угрупованню під Ізюмом скоро буде дуже боляче

Підрозділи ЗСУ звільняють населені пункти на Харківщині, готуючи для російський окупантів "котел" на ізюмському напрямку. Незважаючи на нестачу важкої наступальної зброї, українське командування вправно застосовує ресурси, які має.

Про це повідомив радник глави ОП Олексій Арестович.

Ситуація у Харківській області змінюється на користь українських сил, оскільки військове керівництво будує вдалий стратегічний план.

"Наше командування вміє дуже вправно застосовувати ті ресурси, які є, дуже вправно. І вже застосовує. Тому ситуація на полі бою змінюється на нашу користь навіть тим, що дають (зброя із Заходу, - ред.). Це ще не перехід наших сил у наступ, на це нам зброї не вистачить, але те, що ми значно швидше зможемо загальмувати останні спроби російського наступу - це однозначно", - заявив Арестович.

Водночас він не поспішає говорити про початок активних контрнаступальних дій зі сторони ЗСУ та лише натякає на можливий котел для російських окупантів на ізюмському напрямку.

"Ми не чекаємо, доки вони на нас нападуть. Я нічого говорити не буду, але якщо ви самі проаналізуєте які населені пункти ми звільняємо, то все зрозумієте", - сказав радник глави ОП.

Раніше українські військові звільнили від російських окупантів Базаліївку, Леб'яже та частину Кутузівки в Харківській області, відкидаючи ворога подалі від Харкова.

До цього українськими Збройними Силами було звільнено селище Велика Рогань на Харківщині.