RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

ЗСУ вибили окупантів із важливого селища під Харковом: опубліковано фото

Підрозділи ЗСУ звільнили Велику Рогань, що на Харківщині, від російських окупаційних військ. Росіяни залишили по собі значну кількість зруйнованих об'єктів цивільної інфраструктури та житлових будинків.

Читайте також: Відтискання ворога на півдні та бої за Донбас: онлайн подій війни 15 квітня

Про це повідомив глава Харківської ОДА Олег Синєгубов.

"Рогань звільнена від російських окупантів та повертається до життя. Сьогодні разом із заступниками та селищною головою оглянули місця руйнувань, поспілкувалися із жителями", - написав він.

Звільнення цього селища є стратегічно важливим кроком, оскільки воно розташовується на шляху між Харковом та контрольованим ЗСУ Чугуєвом, а також ця дорога веде на Ізюм.

"Місцева вежа водопостачання на час окупації була позицією ворожого снайпера. Наразі триває облік зруйнованих інфраструктурних об’єктів, в тому числі і підприємств. Близько 50% будівель - практично без дахів, 70% - без вікон. Вщент вигоріли від прямих попадань снарядів - 27. Багато понівечених житлових будинків у селі Докучаєвське", - інформував Сигєгубов.

У четвер, 14 квітня, у селищі відновили електропостачання. Зараз із Харкова доставляють продукти харчування мешканцям Великої Рогані - вже передали 2500 продуктових наборів.

"Росіяни безжально знищували населений пункт. Під українськими прапорами поступово і спільними зусиллями ми все відбудуємо!" - запевнив глава Харківської ОДА.

Раніше голова Харківської ОДА Олег Синєгубов заявив, що російські окупанти не зможуть захопити Харків з ряду причин, одна з яких це великі втрати ворога на цьому напрямку.