RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Пророцтво" про крейсер "Москва": у мережі звернули увагу на мультфільм 1973 року

Українці знайшли багато збігів між радянським мультфільмом "Скарби затонулих кораблів" 1973 року та затонувшим крейсером "Москва". У "пророчому" мультику на морському дні зображений есмінець із номером "Z 29", а також фігурує "Нептун".

Про це "Апостроф" дізнався через активні обговорення користувачів у соцмережах.

Так, за сюжетом стрічки виробництва російської кіностудії "Союзмультфільм", троє дітлахів із піонерського табору розшукували на підводному кораблі "Нептун" затонулий есмінець зі скарбами. Вони шукали золото, щоб допомогти хлопчику Мвамба та іншим дітям з його країни.

Дитяча команда знайшла судно на дні із написом "Z 29".

"Все зрозуміло, це фашистський есмінець. Фашистські есмінці позначали літерою Z", - сказав один із хлопчиків у мультику.

Далі випливає торпеда з цього корабля і діти здали її на металобрухт. На зароблені гроші вони купили подарунки для Мвамби та його народу.

Мультфільм, який триває 16 хвилин, у Росії вже масово почали видаляти з різних сайтів.

"Ні, ну бути таких збігів просто не може.... Це реально якась вища сила", "На 09:19 просто пророцтво, Нептун знаходить фашистський корабель з буквою Z", "Бачу мультфільм, який незабаром поповнить список заборонених та екстримістських", "Цікаво, чи притягнуть режисера мультика до відповідальності посмертно, за дискредитацію Збройних сил Рашистської федерації? Та й Гітлера притягнути би потрібно))", "Думав, що уривок з мультфільм переозвучили і переробили під актуалочку, але це цілком реальний фрагмент", "Тепер ясно чому російські фашисти вибрали Z для позначення своєї техніки: на підкірці в дитинстві відклалося", - написали користувачі у коментарях під мультфільмом.

Нагадаємо, українська телеведуча Леся Нікітюк, яка зараз активно займається волонтерством, записала пісню про затонулий крейсер "Москва" у розпал війни в Україні.