RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Командир полку "Азов" звернувся до світових лідерів щодо порятунку мирних жителів, відео

Командир полку спеціального призначення "Азов" Національної гвардії України Денис Прокопенко звернувся до світових лідерів з проханням про порятунок мирних жителів Маріуполя.

Відео опубліковано на сторінці в Telegram полку "Азов".

Прокопенко закликав світових лідерів не залишати поза увагою долю мирних жителів Маріуполя.

"Зараз у Маріуполі, на металургійному заводі «Азовсталь», ховаються сотні мирних жителів. Серед них - люди різного віку, жінки, діти, сім'ї захисників Маріуполя. Вони ховаються у підвалах та бункерах від "русского міра". Єдиний доступний притулок вони знайшли поряд із українськими солдатами, які досі захищають місто від російських окупантів",- заявив Прокопенко.



Командир "Азова" зазначив, що російські окупаційні війська, а також бойовики з ОРДЛО знають про наявність мирних жителів у цьому районі, але все одно продовжують цілеспрямовано стріляти. Вони використовують некеровані бомби, ракети, протибункерні бомби, всі види артилерії - як наземної, так і морської.

"Міський театр Маріуполя, пологовий будинок, школи, дитячі садки, лікарні, житлові будинки - всі вони були зруйновані тими, хто зараз пропонує мирним жителям евакуацію та безпеку. Це одні й ті самі люди. І ніхто не вірить цим виродкам. Я закликаю політиків всього цивілізованого світу організувати належний "зелений коридор", забезпечити його безпеку та забезпечити негайну евакуацію та охорону мирних жителів, поранених солдатів та тіл загиблих воїнів, поховати їх із почестями", - заявив Прокопенко.

Нагадаємо, полк "Азов", який героїчно тримає оборону в оточеному росіянами Маріуполі, здійснює контратаки. Це, незважаючи на те, що сили – нерівні.