RU  UA

Ми маємо бути готові: екс-командувач військ розповів, чого чекати на Великдень

На Великдень, коли люди збираються у церквах, росія може влаштувати серйозні провокації. Такі скупчення громадян є небезпечними, оскільки ми воюємо з ворогом, який не має честі.

Про це заявив військовий експерт, екс-командувач Аеромобільних військ України Іван Якубець у спецефірі на Апостроф TV.

"Великдень передбачає велике зібрання людей, і це небезпечно для воєнного часу. Особливо, коли ми маємо справу з таким противном, який не має не те що честі, а веде підлу війну. Наносить такі удари або проводить такі заходи, які цивілізовані армії світу і навіть третіх країн світу не проводять. Вони не ведуть такі дії, а росія веде. Це говорить про те, що держава чи її воєнно-політичне керівництво має дуже низькі морально-психологічні дані", – пояснив експерт.

За словами Якубця, ми маємо бути готові до проблем. Російський священник Кирил може благословити армію окупантів на напад під час свята.

"Нам треба бути готовими до того, що і на Великдень ми з вами матимемо проблеми. Це перше. По-друге, що я хотів вам додати з приводу того, чи буде на Великдень наступ. Я хочу вам сказати, що такий священник як Кирил може провести таке богослужіння – благословити російську армію на дії під час Великодня. Тому ми маємо бути до цього готові", – наголосив Якубець.