RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Смертельний удар по Львову: фото, відео та всі подробиці про жертв

Уранці понеділка, 18 квітня, російські окупанти здійснили кілька ракетних ударів по Львову. За останніми даними загинуло 7 осіб.

"Апостроф" зібрав усю інформацію про подію.

О 7:44 в області оголосили повітряну тривогу. Вже за годину голова Львівської ОВ Максим Козицький повідомив, що повітряна тривога продовжується і закликав залишатися в укриттях.

Мер Львова Андрій Садовий розповів містом було п'ять "прильотів".

"5 прицільних ракетних ударів по Львову. Відповідні служби вже виїхали на місце. Більш детальну інформацію з'ясовуємо", - пише він.

О 10:44 Садовий повідомив Одна з ракет потрапила до цивільного об'єкту — шиномонтажу.

"Попередньо загинуло 6 людей. 11 поранено, серед них 1 дитину. Пошкоджено або знищено близько 40 автомобілів. Від ударної хвилі розбиті вікна в готелі поблизу. У ньому живуть евакуйовані українці", - розповів він.

За повідомленнями місцевих жителів, на удари зазнав центр Львова.

Депутат Львівської міськради Андріан Гутник заявив, що до Львова прилетіли керовані ракети, що змінили напрямок в останній момент:

"Ракети були направлені до Івано-Франківської області, але в останній момент були повернуті до Львова".

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк у Twitter уточнив, що ударів було завдано по цивільній інфраструктурі Львова.

"Одразу п'ять потужних ракетних ударів по цивільній інфраструктурі старовинного європейського Львова. Росіяни продовжують варварськи атакувати з повітря українські міста, цинічно на весь світ заявляючи про своє "право"... вбивати українців ", - написав він.

У прес-службі Укрзалізниці заявили, що окупанти потрапили в об'єкти інфраструктури на львівському залізничному вокзалі. Потяги, які очікували відбою тривоги перед в'їздом до Львова, можуть затримуватись. Обійшлося без постраждалих. У зв'язку з цим відбулося скупчення поїздів, які очікували відбою тривоги біля Львова, тож можлива затримка прибуття до вокзалу.

Наразі ситуація на львівському залізничному вокзалі контрольована, пасажири були розміщені у безпечних укриттях. А висадку та посадку на потяги відновили одразу після закінчення сигналу тривоги.

У місті заявили про перекриття низки вулиць для руху транспорту. Внесено зміни до курсування громадського транспорту. Станом на 10:50 перекрито вул. Левандівська, вул. Шевченка (від Яновського цвинтаря до повороту на вул. Брюховичську), Вул. Тунельну та Городоцьку не перекривали.

Автобусні маршрути №10, 16, 32, 51 та тролейбус № 32 курсують у звичайному режимі, маршрути № 47а та № 61 курсують через смт Брюховичі до мікрорайону Рясне, а рух маршрутів № 6а, 11, 17 досі припинено.

За попередньою інформацією, яку повідомив голова Львівської ОВ Максим Козицький, станом на даний момент відомо про 6 загиблих та 8 постраждалих. Серед постраждалих – одна дитина.