RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Тік-Ток батальйони" Кадирова: з якою метою окупанти знімають "бойові" відео

Кадирівці в складі російських окупаційних військ фактично не беруть участь у боях на передовій, зате активно працюють на рекламу, призначену для російської та арабо-мусульманської авдиторії. Унаслідок роботи ТікТок-батальйонів Кадирова більшість мусульманських країн намагаються "заплющувати очі" на війну в Україні.

Про це повідомив муфтій Духовного управління мусульман України "Умма" Саїд Ісмагілов в інтерв’ю РБК-Україна.

"У мусульманському світі над кадировцями, чесно кажучи, іронізують, називають їх "тік-ток батальйонами". Тому що вони безпосередньо в боях участі не беруть, а роблять постановочні відео. Вони стоять за спинами інших російських солдатів, виконують фактично каральні функції та працюють на рекламу" - пояснив муфтій.

На його переконання, кадирівська реклама спрямована на дві авдиторії. Перша - внутрішня авдиторія країни-агресора Росії, якій вони показують "бравість" мусульман, які так "легко" ведуть бої, майже без втрат, особливо, коли вони воюють із повітрям. Це мобілізує мусульманське населення РФ.

Друга ціль ТікТок-батальйону це завоювання симпатій арабо-мусульманського світу, де й так простежується підтримка Росії.

"Я навіть впевнений, що це знімається для того, щоб показати в арабських країнах – в Ірані, в Пакистані, в Сирії. Щоб показати: "ось, дивіться, мусульмани Росії такі віруючі, такі правильні, вони тут воюють із цими націоналістами та фашистами – українцями". Все це саме в такому ключі подається", - зауважив Ісмагілов.

Окрім фейкових боїв, кадирівці хизуються своєю так званою "добротою", коли роздають маріупольцям гуманітарну допомогу, яку намародерили в українських магазинах. Усю цю "благодійність" вони знімають на камеру та публікують у соціальних мережах, але не враховують, що на упаковках продуктів назви написані українською.