RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

В окупованому Криму знищують відомості про жертви крейсера "Москва"

ФСБ Росії знищує відомості про жертви затонулого 14 квітня крейсера "Москва", не даючи рідним моряків розслідувати їхню загибель.

Про це повідомляє Telegram-канал Рutch 111.

Один з таких випадків наглядно показує як ті, хто ще недавно закликав Росію воювати проти українців - тепер змушені нарікати на російське керівництво, адже смерть торкнулась їхніх сімей.

Йдеться про Дмитра Шкребеця, який втратив сина-моряка Єгора Шкребеця, котрий потрапив на службу на флагман ЧФ ракетний крейсер "Москва" на посаду "корабельний кок". Проте, коли крейсер пішов на дно - його син раптом опинився у списках "зниклих безвісти", а не в списках врятованих чи загиблих. А командир крейсера перестав виходити на зв'язок.



Батько моряка закликав усіх розповсюдити цей допис, щоб "покидьки не зам'яли цю страшну історію" і наголосив, що присвятить решту свого життя пошуку правди.

Примітно, що ще у березні він виступав за війну РФ в Україні і публікував відповідні пости у соцмережі Facebook.

Після останнього допису його сторінку заблокували.



"Не встиг Дмитро Шкребець написати про пошук правди за зниклого сина-моряка Єгора Шкребеця, як знесли його фейсбук-сторінку. Хоча, на цій сторінці він вихвалявся тим, що Україну потрібно знищити. А вийшло так, що Україна знищила його нащадка, щоб рашисти не розмножувалися...", - пише Telegram-канал.

Раніше ми розповідали подробиці знищення російського ракетного крейсеру "Москва" у Чорному морі.