RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Італія допоможе Україні зі знищенням російських окупантів

Парламент Італії практично одноголосно підтримав відправку зброї в Україну для захисту від військової агресії Росії.

Про це сказав прем'єр-міністр Маріо Драгі в інтерв'ю Corriere della Sera.

"Рішення про відправку зброї було прийнято в парламенті практично одноголосно. Умови питання зрозумілі: з одного боку, є народ, що зазнав нападу, з іншого боку - армія агресора", - повідомив Драгі.

Він додав, що хоча санкції проти Росії необхідні для ослаблення агресора, водночас вони не можуть зупинити війська у короткостроковій перспективі. Для цього, за його словами, треба допомагати Україні безпосередньо зброєю.

"Не зробити цього було б рівносильно тому, щоб сказати їм: здайтеся, приймайте рабство і підпорядкування - повідомлення, яке суперечить нашим європейським цінностям солідарності. Водночас ми хочемо дозволити українцям захищати себе" , - зазначив Драгі.

Прем'єр-міністр Італії погодився, що спочатку вважав ймовірною швидку перемогу Росії, проте тепер "немає жодних ознак того, що український народ зможе прийняти російську окупацію".

Як повідомляв "Апостроф", в Україну вже почали прибувати вантажі з нового пакету військової допомоги країні адміністрації президента Штатів Джо Байдена на суму 800 мільйонів доларів.