RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Російські військові готують низку псевдо - "референдумів" на захоплених територіях: дані розвідки

Російські окупанти готуються провести незаконні "референдуми" на вже захоплених українських територіях за прикладом Криму, а також окремих районів Донецької та Луганської областей.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Так звані "референдуми" з легалізації окупаційних адміністрацій готують в окупованих населених пунктах Херсонської, Запорізької та Миколаївської областей. За даними української розвідки, на окупованій території Херсонської області друкують бюлетені, бланки, брошури, плакати та буклети для проведення голосування на "референдумі" щодо створення так званої "Херсонської народної республіки" та визнання окупаційної влади.

Подібна ситуація спостерігається у населених пунктах Запорізької та Миколаївської областей, які опинилися під російською окупацією. Там окупанти вже розпочали перепис населення осіб пенсійного віку та анонсували встановлення до 1 вересня російської окупаційної адміністрації, відкриття відділень "Пошти Росії", запуск мобільного зв'язку та інтернет-послуг від російських провайдерів, введення в обіг російських рублів.

Крім того, в ГУР Міноборони повідомили, що окупанти стали оформляти російські паспорти на цих територіях, зокрема закордонних. У цьому їм допомагають колаборанти та зрадники з-поміж місцевих проросійськи налаштованих жителів та чиновників.

Водночас, більшість жителів окупованих територій упевнені, що реального голосування проводити ніхто не буде - окупанти обмежаться "показухою" для пропагандистських сюжетів. " Голосування" оформлять за допомогою паспортних даних, зібраних при отриманні "гуманітарної допомоги".

Щоб отримати продуктовий пайок, мешканці мають заповнювати анкети із зазначенням особистої інформації, зазначили у ГУР Міноборони України.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, російські окупанти почуваються на зайнятих територіях як господарі - у Херсонській області вони розгортають РСЗВ "Град" і проводять політику терору щодо місцевого населення.