RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Акваріум для риб: у мережі показали точне місце затоплення крейсера "Москва"

Фахівці розрахували приблизні координати місця на дні Чорного моря, де перебувають залишки російського крейсера "Москва", підбитого українськими ракетами "Нептун".

Координати вирахували експерти Defence Express, спираючись на дані власних джерел.

Залишки флагмана ЧФ РФ знаходяться в орієнтовних координатах 44 ° 56 'N 31 ° 44' E, на глибині 50-60 метрів.

Так, зафіксована аномальна активність рятувальних і водолазних кораблів Чорноморського флоту РФ в 75 км на південний захід від мису Тарханкут, що говорить про проведення в цьому районі рятувальної операції.

Ці дані, у поєднанні з відомими координатами, де було вражено крейсера і звідки почалося його буксирування в порт окупованого Севастополя, дає досить точний район дна Чорного моря.

Якщо розрахунки правильні, ракетний крейсер "Москва" знаходиться на досить помірній глибині в 50-60 метрів. Це дозволяє використовувати водолазів для обстеження залишків корабля та організувати підйом частин корабля та озброєння. Насамперед, йдеться про протикорабельні ракети П-1000 "Вулкан", частина з яких може мати ядерний заряд. Однак успіх подібних дій багато в чому залежить від того, як саме "Москва" лягла на дно.

Як повідомляв "Апостроф", на крейсері "Москва", який у ніч на 14 квітня ліквідувала українська армія, перебувало близько 510 людей.