RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Марку "Російський військовий корабель" продають за космічні суми: у чому її унікальність

У вівторок, 12 квітня, "Укрпошта" ввела в обіг поштові марки "Російський військовий корабель, йди на…!". Вони стали дуже популярними, на аукціонах лист із 6 марок продають за 20 тисяч гривень.

Відповідний лот виставлено на онлайн-аукціоні Violity.

Унікальність цієї марки в тому, що наступного дня після виходу марки в обіг, у ніч з 13 на 14 квітня 2022 року ЗСУ успішно атакували флагманський крейсер "Москва" двома протикорабельними ракетами "Нептун". Крейсер затонув і зараз лежить на дні Чорного моря.

Загибель флагманського крейсера "Москва" - найдорожча військова втрата РФ у війні з Україною. Імовірно, при початковій вартості близько 2 млрд. доларів, залишкова вартість крейсера становила 750 млн. доларів. Це також найбільша морська втрата з часів Другої світової війни.

Таким чином, марка стала своєрідним пророцтвом - на ній зображено саме крейсера "Москва" з бортовим номером 121 і саме його посилає за відомою адресою український військовий.

Ця інформація викликала фурор та була розтиражована більшістю провідних світових ЗМІ. Колекціонери всього світу прагнуть придбати цю унікальну марку.

Цю марку вже продають в інтернеті за 30 тисяч доларів.

Як розповідав "Апостроф", генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський розповів, де можна купити поштові марки "Російський військовий корабель, йди на…!" .