RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Росія відмовилася від "Великоднього перемир'я" в Україні

На Радбезі Генсек ООН закликав встановити з 21 квітня "великоденну гуманітарну паузу" для організації евакуації мирного населення та гуманітарних коридорів, на що країна-терорист Росія відповіла категоричною відмовою, мовляв, це потрібно "київським націоналістам та радикалам для перепочинку".

Окупанти зазнають великих втрат на Донбасі: онлайн подій війни 21 квітня

Про цинічну позицію РФ повідомив постпред в ООН від України Сергій Кислиця.

Антоніу Гутерреш, генеральний секретар ООН, закликав Росію встановити режим припинення вогню на період Великодніх свят для того, щоб Україна могла евакуювати мирне населення із зони введення бойових дій та організувати туди гуманітарні коридори. Однак, росіяни вчергове відмовили, виправдовуючи своє рішення обвинуваченнями в сторону Києва та країн Заходу.

"Не буду приховувати, що дуже брехливо та нещиро звучать у цих умовах заклики до миру та припинення вогню, які на практиці лише означають прагнення дати "київським націоналістам та радикалам" перерву для того, щоб вони могли перегрупуватися й отримати нові партії дронів, ПТУРів (протитанкових керованих ракет, - ред.) та ПЗРК (переносний зенітно-ракетних комплекс, - ред.). І разом з цим влаштувати нові нелюдські провокації і нові фейки про дії російських солдат", - передав позицію Кремля представник РФ в ООН.

Як і завжди, країна-агресор Росія перекладає відповідальність за свої воєнні злочини проти України на саму ж Україну.

Водночас Україна підтримала ініціативу генсека ООН про запровадження Великодньої чотириденної "гуманітарної паузи".