RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

ЗСУ незабаром можуть отримати німецькі бронемашини Marder: фото, відео та характеристики

Дочірнє підприємство німецького оборонного концерну Rheinmetall запросило у федерального уряду ФРН дозвіл на відправку в Україну 100 бойових машин піхоти типу Marder.

Про це пише німецьке видання Welt am Sonntag.

За даними журналістів, запит надійшов до міністерства економіки ФРН і був автоматично переправлений до Федеральної ради безпеки, до складу якої входить канцлер Олаф Шольц, голова відомства федерального канцлера, міністри закордонних справ, внутрішніх справ, оборони, фінансів, економіки, економічного співробітництва та юстиції.

Таким чином, колегіальний орган найближчим часом має вирішити, чи готовий офіційний Берлін постачати Україні важке озброєння.

Як пише видання, це перший подібний запит із початку повномасштабного вторгнення ЗС РФ. Компанія Rheinmetall Landsysteme, від якої виходила заявка, готова у найкоротший термін продати Україні 100 бойових машин піхоти типу Marder. У випадку, якщо Федеральна рада безпеки схвалить запит, перша партія озброєння може бути відправлена протягом наступних тижнів.

БМП Marder – бойова машина піхоти, яка була розроблена у 60-х роках, а перший серійний зразок з'явився у 1971 році. Одна з останніх серйозних модифікацій була проведена в 90-х, але Marder все ще залишається на озброєнні Бундесверу. Броня модифікації 1А3 здатна витримати обстріли до 30 мм, включаючи вогонь автоматичних знарядь всіх російських БМП, БТР і БМД.

Машина піхоти оснащена 600-сильним дизелем від Mercedes-Benz, завдяки якому максимальна швидкість руху становить 65 км/год. Головне озброєння Marder – 20-міліметрова автоматична гармата Rheinmetall Mk 20 RH-202, що забезпечує початкову швидкість снаряда до 1100 м/с та ефективну дальність стрілянини до 2-2,5 км.

Раніше ми розповідали, що Німеччина зважилася на військову допомогу для України.