RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Три російські ракети пролетіли над енергоблоками трьох атомних станцій в Україні: головне з відеозвернення Зеленського

У вечірньому відеозвернення президент України Володимир Зеленський наголосив на Чорнобильській катастрофі, яка може повторитися в Україні унаслідок терористичних дій Росії. Сьогодні, 26 квітня, у день пам'яті однієї найбільших ядерних трагедій світу, над трьома українськими АЕС пролетіли 3 російські ракети.

Відеозвернення опубліковане на офіційному каналі президента Зеленського.

Три російські ракети пролеліти над енергоблоками трьох атомних станцій – Запорізькою, Хмельницькою та Південноукраїнською. Кожна атака на АЕС може закінчитися масштабною катастрофою. І зараз завдяки професійним діям українських фахівців забезпечується безпека на наших АЕС.

"Після всього, що російські військові зробили в Чорнобильській зоні та на Запорізькій АЕС, ніхто у світі не може почуватися безпечно, знаючи, яка кількість атомних об'єктів, ядерної зброї та відповідних технологій є в російської держави. Якщо в Росії забули, що таке Чорнобиль, то це означає, що потрібен глобальний контроль над російськими атомними обʼєктами та ядерними технологіями", - наголосив Зеленський.

Також він повідомив, що провів переговори із прем'єр-міністром Японії про майбтнє відновлення України та подякував йому за потужний пакет санкцій. Окрім цього, у Києві із візитом побував прем'єр Румунії, з яким обговорили питання безпеки Чорноморського регіону.

Володимир Зеленський подякував Британії за рішення про лібералізацію торговельного режиму з Україною. Він зазначив, що Лондон ухвалив рішення про ліквідацію всіх мит та квот на український імпорт.

"Чекаємо на такі ж рішення від інших наших партнерів", - сказав президент України.

Як раніше повідомлялося, у Німеччині відбулася історична зустріч 40 міністрів оборони країн-партнерів України.