RU  UA

Це вже агонія: експерт розповів про хід боїв на півдні України

На півдні України зараз точаться жорсткі бої, утім російська армія не має успіхів. Росія насильно зігнала на війну купу людей, в яких немає мотивації, але так війни не виграються. Наші бійці теж мають високоякісне озброєння, проте вони набагато більше вмотивовані боротися.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ у 2014-2021 роках Валерій Поцелуйко.

"На півдні України ситуація стабільна, там ідуть дуже жорсткі бої. Особливо, в напрямку Сєвєродонецька. Це те, що я знаю. Противник готується і вже намагається – я так розумію, це більше схоже на розвідку боєм – нас пощипати з напрямку Херсона в напрямку Миколаєва та Запоріжжя. Наскільки я знаю з тих доповідей, наскільки я знаю з розмов своїх друзів, які зараз знаходяться там на лінії зіткнення, всі їхні спроби не зазнають успіху. Приблизно така ситуація", - пояснив Поцелуйко.

За словами екс-радника голови МВС, у росії немає ні сил, ні засобів для успішних атак. Їхня тактика зараз більше схожа на агонію.

"Я дивлюся, що там відбувається, і розумію, що в них немає ні сил, ні засобів для цього. Тих людей, яких вони кидають у бій... Я розумію, що це вже якась агонія. У них дуже багато техніки і дуже багато таких людей, яких вони насильно пригнали на війну. Але так війни не виграються. Це не Перша світова і не Друга світова. У нас теж достатньо високоточного озброєння, людей достатньо, які набагато вмотивованіші. Їх можна порівняти як 1 до 10, а можливо й 1 до 20. Тому я вважаю, що там не буде ніякого успіху", - додав експерт.

Зараз треба бути готовими до психозу путіна та його військ, який може виникнути на тлі програшу, бо тоді вони можуть наостанок зробити, щось погане. Наші люди мають розуміти, що розслаблятися ще зарано.

"Більше за все нам потрібно бути готовими до того, а це вже очевидно, що коли буде наочний програш путіна, коли вони зрозуміють, що не можуть атакувати, що вони вже відступають, а ми наступаємо, може виникнути якийсь психоз. Типу "все, я програв". Але він може наостанок, наприклад, зробити щось погане для нас. Ми повинні бути готовими до цього. Я не лякаю, я просто хочу, щоб населення не було таким безтурботним і не думало, що все окей, наші перемагають і можна розслабитися і таке інше. Те, що я сьогодні бачу в звільнених містах, у Києві... Коли я заїжджаю, в мене таке відчуття, ніби мені це наснилося. Люди, так не можна. По-перше, не забувайте, що хлопці воюють, і допомагайте. По-друге, не треба бути такими безтурботними. Я дивлюся, що в ресторанах гуляють і таке інше. Я не розумію, як люди можуть собі дозволити так почуватися спокійно", - наголосив Поцелуйко.