RU  UA  EN

Понеділок, 7 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

5 жовтня

4 жовтня

Всі новини

Скоро Путіна перестануть боятися: психіатр розповів, як довго триватиме війна в Україні

Голова Асоціації психіатрів України та відомим радянський дисидент Семен Глузман вважає, що війна в Україні не буде тривати роками, оскільки вже зараз відбувається еволюція ставлення Заходу до путінського режиму: від страху до рішучості.

Про це він розповів виданню Realist.online.

Експерт спостерігав за змінами в ставленні до війни зі сторони західних країн, насамперед тих, які входили до радянського соцтабору. Вони відчули сейрозну загрозу. Водночас незабаром страх перед путінським залякуванням почне зникати.

"Ці держави дуже серйозно злякалися. І, треба сказати, небезпідставно, бо Путін показав, що він абсолютно неадекватна людина. Не означає, що він психічно хворий, але те, що неадекватний — факт. Всі побачили це, і я думаю, що на якомусь дуже швидкому етапі перестануть боятися його словоблуддя про ядерний напад та інше", - зазначив Глузман.

Також він наголосив, що путінська воєнна кампанія дорого обійшлась російським мільярдерам, які унаслідок економічних санкцій втрачають свої кошти та майно. На його думку, саме вони можуть ініціювати усунення кремлівського диктатора.

"До того ж, не слід забувати, що Путін своїми діями дуже серйозно покарав тих людей, яким він допоміг стати мільярдерами — покидьків, які також, як і він, обікрали Росію. Тепер вони не можуть жити у своїх садибах в Англії, Італії, США тощо. У них забирають яхти... Зрозуміло, що ці хлопці (не лише Абрамович, там їх чимало) ненавидять Путіна, усунення якого може піти саме від них. Не прямо — бо ж він (Путін, - ред.) не ідіот і знає, хто йому загрожує. Проте обставини бувають різні. Якби якийсь там генерал у ставці Гітлера не відсунув би ногою бомбу, Гітлера не було б", - наголосив психіатр.

Раніше російський диктатор Путін у напівпорожньому залі пригрозив ЗаходуПутін у напівпорожньому залі пригрозив Заходу черговим "блискавичним ударом".