RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Аномальні заморозки та дощі: прогноз погоди в Україні на початку травня

Перший тиждень травня відзначиться прохолодною погодою місцями з опадами та заморозками, а місцями з посухою. Наприклад, в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях продовжиться розвиток ґрунтової посухи та встановлення високої пожежної небезпеки.

Про прогноз погоди на тиждень повідомив кандидат географічних наук та синоптик Ігор Кібальчич.

2 травня, понеділок

Більша частина України залишиться без опадів, і лише в Карпатах, Прикарпатті та місцями у північних областях вдень пройдуть невеликі короткочасні дощі, подекуди з грозами. Вночі +3...+8 °С, удень +14...+19 °С, на Закарпатті до +22 °С. Вітер змінних напрямків, у північних та західних областях південно-західний, 3 - 8 м/с.

3 травня, вівторок

Очікуються невеликі короткочасні опади в північних та західних областях України, місцями з грозами, а на решті території буде суха погода. Мінімальні нічні температури прогнозуються в межах +3…+8 °С, у східних регіоанх на поверхні ґрунту заморозки -3…0 °С; вдень повітря прогріється до +15…+20 °С, на Прикарпатті до +23 °С. Вітер переважно південно-західного напрямку, 3 - 8 м/с.

4 травня, середа

Синоптик прогнозує помірні опади з грозами у західних, центральних та східних областях. На півночі та півдні України буде сухо. Вночі стовпчики термометрів покажуть +3...+8°С, на сході заморозки на поверхні ґрунту до -3...0 °С; удень +14…+19 °С, у східних та південних областях місцями до +22 °С. Очікується зміна напрямку вітру на північний та північно-західний.

5 травня, четвер

Опади очікуються лише в Карпатах та на Прикарпатті, у той час як на решті територій сухо. Нічна температура +2…+7 °С, у північних областях на поверхні ґрунту та місцями у повітрі можливі заморозки до -3 °С; вдень +12…+17 °С, у Приазов'ї та на Херсонщині до +19 °С.

6-8 травня, п'ятниця-неділя

У більшості регіонах України утримається прохолодна погода переважно без опадів. На заході можливі періодичні дощі та грози у денний час.

"Вітер буде південно-східного та східного напрямку, 4 – 9 м/с. Намітиться тенденція поступового підвищення денних температур, а ось нічні ще залишатимуться досить низькими. У північних, центральних і східних областях можливі заморозки на поверхні ґрунту, і подекуди у повітрі (особливо у знижених ділянках рельєфу – балках, долинах річок, озер тощо)", - написав синоптик.

Як повідомляв "Апостроф", у травні на українців очікують погодні "гойдалки" від посухи до заморзків.