RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Бабка з червоною ганчіркою: у Росії влаштували істерію з новим "символом" війни проти України

Російська пропаганда вигадує нові форми пришвидшеної деградації для її споживачів. Цього разу вони вигадали стару бабцю з радянським прапором, яка нібито не захотіла віддавати його українським військовим в обмін на продукти. Тепер в одному ряду з культом Путіна, нової свастики Z стоїть і старече недоумство.

"Апостроф" зібрав "шедеври" російської творчості, присвяченій бабусі з прапором "совка".

Мурали на честь старої фанатки радянського союзу намалювали на стіні старого кінотеатру у Моздоку в Північній Осетії (примітно, що будівля виглядає так, ніби це туди влучають ракетами), у Красноярську на фасаді будівлі регіонального главку МВС та в окупованому Бердянську. Однак це ще не все. Мер Воронежа прозвітував про виготовлення статуї "Бабусі з червоним прапором", яку збираються виставити 9 травня в міському сквері, а потім відправити до музею.

Моздок

Моздок

Красноярськ

Тимчасово окупований Бердянськ

Воронєж

Десь на Росії

Нальчик

Цікавить те, чому росіяни вбачають культ "визволення" України саме в радянських прапорах-ганчірках та встановленні бюстів Леніна у тимчасово зайнятих містах.

"Характерно, що символом загарбницької війни проти України у росіян стала баба, що втратила глузд, з радянським прапором, яка не розуміла, що відбувається навколо і вийшла в такому вигляді до українських військових. Тобто, буквально старече недоумство зводиться в культ. Не пригадаю більш провальної пропагандистської кампанії. Z-свастика, стара в маразмі, пам'ятники Леніну – якийсь один суцільний кринж", - прокоментував журналіст та політичний оглядач Денис Казанський.

На цю тему рефлексував і відомий художник Семен Скрепецький, який намалював картину, де показаний символ агресії путінського режиму, з підписом: "Ми самі не жили і вам не дамо!".

"Путиністи вигадали причину, яка виправдовує напад на Україну, знищення цілих міст та руйнування життя людей – бабуся з червоною ганчіркою, яку треба терміново захистити", - написав білоруський блогер Максим Мирович.

Раніше "Апостроф" писав про те, у що сьогодні вірять росіяни. За словами політолога, вони далекі від реальності та продовжують беззаперечно вірити у російську пропаганду.