RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.70
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

23 травня

Всі новини

Окупанти проводять перегрупування військ: актуальна карта боїв в Україні

Російська окупаційна армія перегруповується на осі Донецьк-Луганськ та на півдні України. Продовжуються бойові дії на всій лінії зіткнення, однак масштабних наступів зі сторони агресора не було. Водночас знищення російського штабу під Ізюмом, ймовірно, зіпсувало плани окупантів.

Про це повідомляють експерти з The Institute for the Study of War.

Основні великі зіткнення відбуваються на сході України, де бойові дії тривають без зупинки на всій лінії фронту.

Донецька та Луганська області

Окупаційне військо намагається захопити Рубіжне та Попасну. За даними Генштабу ЗСУ туди направляється ще одна БТГ ворога для покращення становища та спроб наступу на Сєвєродонецьк. Водночас з лінії Лиман-Сіверськ росіяни хочуть створити умови для наступу на Слов'янськ.

Харківська область

Продовжуються бої на Ізюмському напрямку: окупанти перегруповуються, але не зупиняються повністю. Також тривають обстріли Харкова.

Маріуполь

Місто та завод "Азовсталь" перебувають під постійними обстрілами та бомбардуваннями. Однак Україні вдалося евакуювати частину цивільного населення.

Південь України

На південному напрямку також відбувається перегрупування. У Токмак Запорізької області окупанти перекинули артилерійську частину для посилення спроб захоплення Оріхова - стратегічно важливого міста на перехресті доріг на Запоріжжя та Донецьк.

Відомом про удар по Дністровський лиман від окупантів та чергова "серія" Чорнобаївки для загарбників на Херсонщині.

"Апостроф" продовжує стежити за подіями війни: Військова допомога Україні та активізація ДРГ рашистів: онлайн подій війни 3 травня