RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Стосується не всіх: кому в Україні все ж таки дозволять працювати віддалено з інших країн

Співробітники закладів освіти можуть працювати дистанційно з-за кордону, оскільки постанова Кабміну щодо працівників та керівників суб'єктів господарювання, яким заборонено працювати віддалено за межами України, не стосується навчальних закладів.

Про це повідомив освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Він зазначив, що заклади освіти комунальної форми власності не є суб'єктами господарювання державного сектору економіки, тому не підпадають під заборону.

"Керівники навчальних закладів та органів управління освітою, які вимагають від вчителів на цій підставі негайно повертатися в Україну, припиніть свавілля та знущання з вчителів!" - закликав Горбачов.

Водночас заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк запевнила, що в найближчий час Кабмін опублікує роз'яснення щодо того, кого стосується вищезазначена постанова.

"У соцмережах та деяких ЗМІ шириться інформація, що вони нібито зобов'язані негайно повернутися в Україну відповідно до ухваленої КМУ Постанови "Деякі питання організації роботи працівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки на період воєнного стану". Це не відповідає дійсності!", - спростувала чутки Кондратюк.

Раніше "Апостроф" пояснив, як призупинити трудовий договір із роботодавцем через неможливість працювати в умовах війни.