RU  UA  EN

Пʼятниця, 31 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

31 травня

30 травня

Всі новини

Загальна мобілізація в Росії після 9 травня: що це означатиме для України

Одним із можливих сценаріїв подій на 9 травня в Росії є оголошення загальної мобілізації, через що в Україну перекинуть величезний ресурс живої сили, до чого наша країна готова. Водночас у РФ вже відбувається прихована мобілізація, оскільки особовий склад, підготований для вторгнення в Україну швидко перетворюється на "груз200".

Про це повідомив голова Київської ОВА Олександр Павлюк в інтерв'ю "Укрінформу".

"Мобілізація в РФ і без того існує - прихована. Але якщо вона буде оголошена, це означатиме, що знову величезний ресурс буде кинуто на Україну - без досвіду, без підготовки, але масово будуть відправляти сюди росіян. Готуємось і до цього, і це не виключено", - заявив Павлюк.

Для Росії неважливо скільки загине окупантів на полі бою, навіть міноборони РФ наказує солдатам хоронити загиблих у братських могилах в Україні або знищувати їх у будь-який спосіб, а не транспортувати до Росії.

"Головне - це бойові дії на сході України, де зосереджений основний бойовий потенціал ворога із завданням за будь-яку ціну виконати свою задачу-мінімум - захопити територію Луганської та Донецької областей. Ніхто за ціною не стоїть. Ніхто не рахує людей, для них це звичайна біомаса для досягнення своїх імперських задумів", - наголосив глава Київської ОВА.

Водночас потенціал російських сил щодня зменшується завдяки українським воїнам, які тримаються на межі людських можливостей, щоб захистити рідну землю від загарбників.

"Але коли він зійде нанівець - складно прорахувати. Тому від ситуації саме в цьому регіоні і залежить розвиток подій в майбутньому, прогнозувати які наразі важко, є тільки надія та віра в ЗСУ", - зазначив Павлюк.

Як писав "Апостроф", розвідка України має інформацію про підготовку в Росії проведення мобілізації для війни проти нашої держави. Її, можливо, оголосять 9 травня під час щорічного "побєдобєсія".