RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Фейкомети з Міноборони РФ біля Зміїного "знищили" три вертольоти і вигаданий винищувач ЗСУ

Після заяви ЗСУ про знищення на острові Зміїний десантного судна окупантів та двох ЗРК "Тор" , Міноборони країни-агресора придумало фейк про нібито знищення в районі острова одразу п'яти повітряних суден та кількох безпілотників української армії.

Росіяни стверджували, що в районі Зміїного збили український бомбардувальник Су-24, винищувач Су-27, три вертольоти Мі-8 з десантом і два ударні безпілотники "Байрактар-ТБ2". Військове відомство також заявило про знищення українського десантно-штурмового катера. Справа була представлена так, що Україна намагалася штурмувати Зміїний, але атаку було відбито.

Якихось підтверджень на кшталт фото чи відео росіяни не навели, що більше схоже на інформаційну "відповідь" по Зміїному.

Крім того, роспропаганда запевняє, що агресор високоточною зброєю нібито знищив авіатехніку України, зокрема безпілотників, у районах Арцизу, Одеси та Вознесенська. Цікаво, що окупанти на словах вже кілька разів "знищили" всю авіатехніку ЗСУ і продовжують запускати фейки про нове її знищення.

У гонитві за сенсацією окупанти заявили про знищення неіснуючого літака Су-23, проте потім виправили інформацію на Су-27.

Раніше Апостроф" показав на Зміїному малого десантного катері проекту 11770 "Серна" та ангара з окупантами.