RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Росія стягнула на північ Криму ракетні та зенітні комплекси: фото з космосу

Країна-агресор Росія стягує зенітно-ракетні сили на північ окупованого Криму, а саме до села Філатівка, розташованого поблизу Херсонської області. На фотографіях зі супутника видно збільшення кількості російської військової техніки, серед якої зенітні та ракетні комплекси.

Читайте також: Рашисти зміцнюються під Харковом і намагаються утримати коридор у Криму: онлайн подій війни 8 травня

Про це свідчать знімки, які отримали журналісти "Схем", пише "Радіо Свобода".

Російські окупанти розмістили військову техніку в селі Філатівка на півночі окупованого Криму на двох ділянках. І в травні на одній з ділянок кількість техніки збільшилась.

За словами військового експерта, що проаналізував знімки, на тій території розташовані казарми, склад паливно-мастильних матеріалів, близько 200 ББМ різного типу, вантажні та командні автомобілі, а також окремо з'явилася великогабаритна техніка, яка може бути зенітними і ракетними пересувними комплексами.

"За виглядом можна сказати, що це один із трьох видів зенітно-ракетних комплексів, а саме: ракетна система залпового вогню "Смерч", протиповітряні комплекс С-300 або оперативно-тактичний ракетний комплекс "Іскандер", - повідомив фахівець.

Таку техніку, зазвичай, використовують для обстрілу позицій українських підрозділів Збройних Сил.

На другій ділянці Філатівки, де також розміщена техніка, її кількість майже не змінилась. Там залишаються переважно військові вантажівки та ББМ.

Як раніше писав "Апостроф", Білорусь продовжує стягувати військову техніку до кордону з Україною в рамках так званих чергових "навчань".