RU  UA  EN

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 липня

Всі новини

Чи дозволять українцям призовного віку виїзд за кордон: влада дала чітку відповідь

Хоча раніше голова парламенту Руслан Стефанчук розповідав про ініціативи щодо ослаблення мобілізаційних заходів та можливе вирішення деяким категоріям чоловіків залишати територію України під час військового стану, на даний момент такого не планується.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю "РБК-Україні".

Він негативно відповів на запитання, чи відкриватимуть кордон для чоловіків призовного віку, щоб вони могли їхати в сім'ї або працювати і надсилати валютний виторг в Україну, але уточнив, що рішення з цього приводу приймають військові.

" Під час воєнного стану це не планується. Тут насправді військові приймають рішення, але я вважаю, що поки що йде війна, всі чоловіки мають бути в Україні ", - сказав Шмигаль.

Нагадаємо, радник керівника ВП Олексій Арестович в ефірі телемарафону сказав, що деяким категоріям чоловіків призовного віку в Україні під час воєнного стану можуть дозволити виїжджати за кордон. За його словами, на цю тему триває дискусія.

Читайте також матеріал "Апострофа": "Білий квиток" та інвалід в оренду: як мережеві аферисти "допомагають" втекти від мобілізації.